Det bageste er Rebecca´s knækbrød, det forreste undertegnedes.
Jeg elsker knækbrød. Det være sig de klassiske store runde svenske med hul i midten, de mere smagsfulde fra Urtekram og Irma eller de hjemmebagte slags. Til en veninde aften hos min veninde Rebecca, serverede hun en blendet grøntsagssuppe, en masse små dips i form af pesto, artiskokcreme mv, en super god måde at få et pift til smagsløgene, i forhold til suppens meget “rene” smag. Og så var det enorm hyggeligt at snacke de små knækbrøds-hapsere!
Jeg har ikke tidligere kastet mig ud i knækbrøds-bagning, og nu forstår jeg ærlig talt ikke hvorfor…det er SUPER let! Alle ingredienserne skal bare vejes og måles af, blandes i en skål, rulles ud og bages. I og med jeg er i færd med, at tømme køleskabet (se Stop spild af Mad kampagnen: “Tøm Køleskabet uge 38”), og ligger inde med en del lækre oste, og franske special pølser, ja så tænkte jeg, at et godt knækbrød ville gå godt til et mini-oste-bord for én. Derfor fik jeg opskriften af Rebecca, og den kommer her:
Rebecca´s knäckebröd – ca.2 bageplader:
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 3,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 1 dl olie
- Alle ingredienserne blandes sammen i en skål, og deles i to. Rul hver dej klump ud mellem 2 stykker bagepapir. Skær ud inden bagning, da det er lettere at knække. Bages 15-18 min v.200 grader.
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl knækkede rugkerner
- 2 dl solsikkekerner
- 1 1/2 dl rugmel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl rapsolie
- 1 stor ske maltsirup
- 2 spsk flydende honning
- 1 dl vand
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk urtesalt
OG græskarkernerne var fra det Hokkaido græskar jeg lavede tærte af i forgårs;-)
Super lækkert – og mindre madspild – hvor er du god!
Thumbs up.
Tak!
Har gjort mit yderste denne uge, så i aften står den på mystisk pølsefad…det har jo ikke ligefrem været grillvejr denne sommer:-( så de pølser jeg havde liggende i fryseren skulle jo bruges…